Planlægning af jeres studietur eller grupperejse

Vi har samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål, når studieturen eller grupperejsen planlægges

Valg af rejsemål

Hvor skal turen gå hen?

Det afhænger af en samlet vurdering, men en studierejse vil naturligvis altid tage udgangspunkt i de fagspecifikke interesser. Men samtidig er studierejsen også en oplevelse og social begivenhed og derfor vil den enkeltes og gruppens behov også have betydning for valget af rejsemål

Hvilke byer kan tilbyde hvad?

Med lidt kreativitet kan næsten alle fag dækkes i de fleste byer, men naturligvis er nogle byer mere oplagte valg end andre. Det er naturligvis nemmere at dække faget oldtidskundskab i Athen end i Bruxelles og billedkunst i Madrid end i Lissabon

Hvor langt rækker budgettet?

Økonomien er en bestemmende faktor for studieturens destiantion. Er man mange og evt. kan slå to klasser sammen er der god økonomi i en bustur. Gruppepriser på fly har været ret stabile i en årrække, men der er en tendens til en stigning på det seneste. På vores forside og på oversigtssiden kan du foretage en selektion af destinationer på baggrund af prisen

Før rejsen

Hvornår skal rejsen bestilles?

Det er altid en god idé at bestille i god tid. Især på flyrejser får man de bedste priser, hvis man bestiller 8-10 måneder forud, idet de gode gruppepriser ryger først.

Da der er et begrænset udvalg af hoteller til studierejser, er det ligeledes vigtigt for at få det rigtige hotel til den rigtige pris at bestille i god tid.

Hvordan kommer jeg i gang?

De fleste rejsebureauer har priser i deres annoncer og på deres hjemmesider. Det har Grupperejsebureauet ikke. En pris på en grupperejse er meget variabel og afhængig af flere faktorer bl.a. ledig kapacitet på flyet, hvor mange tomme sæder i bussen, rejsetidspunkt mm. Det er derfor usandsynligt, at de annoncerede standardpriser rammer lige præcis dine rejseønsker.

Ring til os og få en snak om mulighederne. På baggrund af jeres ønsker sender vi et skriftligt, uforpligtende tilbud baseret på dine informationer. Du vil så have tilbuddet på hånden i syv dage og kan evt. få forlænget fristen, hvis nødvendigt. Den pris du får i tilbuddet, vil altid være prisen, når du bestiller rejsen hos os.

Betaling af depositum

Når rejsen er bestilt, sender vi  ordrebekræftelse, rejseplan og depositumfaktura.

Størrelsen af depositum varierer efter rejsens pris og skal betales 14 dage efter bestilling af rejsen samt øvrige informationer.

Ønskes afbestillingsforsikring betales præmien sammen med depositum.

Navneliste

Sammen med ordrebekræftelse sender vi blanko navneliste, som skal returneres pr. email i udfyldt stand ca. en måned efter bestilling af rejsen.

Bestilling af program

Vi har kontakter og prisaftaler på alle vore destinationer og sender sammen med ordrebekræftelsen oplæg med informationer og priser på programforslag. Da det ofte er en længere proces at få programreservationer på plads, skal program bestilles i god tid, senest 2 måneder før afrejse.

Betaling af restbeløb

Rejsens restbeløb betales 2 måneder før afrejse

Fremsendelse af rejsedokumenter

Rejseplan, bekræftelser/vouchere, flybilletter og øvrige rejsedokumenter fremsendes 10-14 dage før afrejse.

Værelsesfordeling til de studerende

Vi bliver  ofte spurgt om værelsesfordelingen tidligt i forløbet. Da der ofte er ændringer i antallet i en gruppe fra bestilling til afrejse, sender hotellerne som oftest først 1-2 uger inden ankomst.

Pas og visum

Vær opmærksom på, at nogle lande kræver, at  pas er gyldigt 6 måneder ud over rejsens varighed. Vær også opmærksom på, at  pas skal medbringes ved rejser til Schengen-landene, selv om grænsekontrollen mellem disse lande er ophævet.

En skoleelev, som ikke er EU-statsborger, men har opholdstilladelse i Danmark, og skal på et kort ophold eller gennemrejse i et eller flere EU-medlemslande kan i forbindelse med en skolerejse rejse uden visum og i nogle tilfælde også uden pas.

Visum-spørgsmålet bør i de enkelte tilfælde afklares med de relevante destinationers ambassade her i Danmark.

For yderligere information, se udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk

DSB frirejse

Elever og lærere fra de uddannelsesinstitutioner, der er omfattet af Undervisningsministeriets bekendtgørelse om fribefordring, kan én gang i løbet af hvert skoleår få frirejse med tog og visse færgeruter.

Gruppen skal selv søge om fribefordring hos DSB Skolerejser senest 10 uger inden afrejse.

For yderligere information, se  www.dsb.dk

Forsikringer

Er afbestillingsforsikring nødvendig?

Vi anbefaler, at man har rejseforsikring, når man rejser i udlandet, da evt. egenbetaling for behandling samt hjemtransport ved sygdom, ikke er dækket via det blå EU-sygesikringskort.

Rejseforsikringen dækker udgifter til evt. egenbetaling for behandling, hjemtransport som følge af opstået sygdom under rejsen samt tilkaldelse af pårørende.

Er rejseforsikring nødvendig?

Vi anbefaler, at man har rejseforsikring, når man rejser i udlandet, da evt. egenbetaling for behandling samt hjemtransport ved sygdom, ikke er dækket via det blå EU-sygesikringskort.

Rejseforsikringen dækker udgifter til evt. egenbetaling for behandling, hjemtransport som følge af opstået sygdom under rejsen samt tilkaldelse af pårørende.

Kan man købe forsikringer gennem Grupperejsebureauet?

Ja, - vi har en aftale med Gouda om salg af afbestillings- og rejseforsikringer.

Afbestillingsforsikringen koster 4% af rejsens pris ved min. 10 personer
Afbestillingsforsikringen koster 6% af rejsens pris ved færre end 10 personer
Bestilles og betales sammen med indbetaling af depositum.

Rejseforsikring koster kr. 6,- pr. rejsedag inklusiv ud- og hjemrejsedag. Rejseforsikringen er inklusiv bagage. Prisen er gældende ved minimum 10 personer der tegner forsikringen samlet.

Vi gør opmærksom på, at der tillægges 1,1 % i statsafgift af forsikringsprisen.

Gouda rejseforsikring kan kun tegnes, hvis man er tilknyttet den offentlige sygesikring i Danmark.

Bestilles og betales senest 14 dage før afrejse.

Skal det blå EU-sygesikringskort medbringes?

Ja, alle kunder som rejser i Europa skal tage det blå EU-sygesikringskort med på rejsen.

Skal det gule sygesikringskort medbringes?

Det gule sygesikringskort er ikke længere gældende i udlandet, hvorfor man ikke behøver at medbringe det. 

Turen derned

Mad på flyet?

De fleste flyselskaber tilbyder ikke længere mad på flyveturen

Gebyr for bagage på flyet

Når man er en del af en gruppe betales ikke ekstra gebyr for bagage. Det er inkluderet i rejsens pris.

Bagageregler for flyrejser

1 stk. bagage pr. person, maks. 20 kg

1 stk. håndbagage. Størrelse og vægt afhænger af det enkelte flyselskab.

DVD i bussen

Der er DVD i alle vore busser, så det er muligt selv at tage film med og se undervejs

Stik i bussen

Der er ikke stik  i bussen til at oplade mobiltelefoner og pc'ere

Køre-/hviletidsbestemmelser

Vi anvender udelukkende busselskaber, der nøje overholder de europæiske køre-/ hviletidsbestemmelser og alle trafikregler i Europa. Vi har et nøje kendskab til de busselskaber, vi anvender. Vore chauffører kommer aldrig til at køre under pres, idet vi altid lægger god tid ind i køreplanerne. Alle chauffører er veluddannede og 'gearet' til at køre for vores målgruppe.