fokus på den faglige indsigt i Budapest
Studieturen er en dannelsesrejse med afsætning i det faglige indhold, derfor...
RING PÅ 44 94 60 90

Bestil tilbud på studierejse

Budapest

Vælg andet rejsemål

Studietur til Budapest

Østeuropas centrum

En studierejse til Budapest, er et dyk ned i en af Østeuropas smukkeste og mest spændende byer. Buda og Pest - de to sammensmeltede byer - har en lang og dramatisk historie at fortælle: Fra Romerriget over det Østrig- Ungarske kejserrige, der faldt efter 1. verdenskrig til 2. verdenskrig, hvor Ungarn blev en del af den sovjetiske magtsfære. Oprøret i 1956 blev blodigt slået ned, men befrielsen fra kommunismen kom i 1989-90, da Sovjetregimet smuldrede.

Budapest byder på et bredt spektrum af oplevelser, både historiske, musikalske og arkitektoniske, så studieturens faglige temaer kan spænde vidt og dække de fleste fag. Lidt afslapning og fornøjelser finder man i et af de fantastiske termalbade eller en sejltur på  Donau.

Den ungarske hovedstad, Budapest, er det perfekte sted for enstudieturellergrupperejsei hyggelige og smukke omgivelser.Den smukkeste by i Centraleuropa


Opdelt i 2 bydele af den romantiske Donau-flod er vi ikke bange for at erklære Budapest den smukkeste by i Centraleuropa. På Buda siden har du den historiske bydel med Borghøjen, borgpaladset og Matthiasenkirken. På Pest siden har vi det trendy og dynamiske centrum med teatre, caféer og smarte modebutikker.Arkitektonisk perle


Budapests menneskelige arv er ligeså bemærkelsesværdig og fascinerende som moder natur. Budapest er en arkitektonisk perle med tilstrækkelig historiske bygninger til at tilfredsstille enhvers appetit. Med skønne parker, museer der er fyldt med skatte, lystbåde der sejler op og ned af naturskønne Donau og legendariske termal- og kurbade, er den ungarske hovedstad en fryd. Maden og vinen er fremragende, billig og i overflod og nattelivet er hot og pulserende.En studietur eller skolerejse til Budapest vil være en oplevelse, der byder på et interessant mix af nyt og gammelt, moderne og traditionelt, vestligt og østligt. Snyd ikke jer selv for at slentre rundt og beundre byens flotte arkitektur og det brogede gadeliv. Prøv at finde vej ned ad den pragtfulde boulevard Andrássy út, Budapest svar på Champs Elysées i Paris.

 Glem ej heller at gå på opdagelse Budapest historiske område Borghøjen. Borghøjen er med god grund kommet på UNESCOs liste over verdens kulturarv og overrasker med små snoede gader, middelalderhuse, hyggelige caféer og restauranter. Desuden ligger her flere fremragende museer som fx Kunstmuseet ved Heltepladsen.Verdensberømte kurbade


Når studieturen går til Budapest, ville det også være en skam ikke at unde sig selv et besøg i et af de verdensberømte kurbade med varmt og helsebringende vand. Mange kurbade er omgivet af gamle paladser og historiske bygningsværker, så denne form for hedonistisk afslapning kan altid undskyldes med, at det er fagligt relevant.

 

Faglige besøg

Politik og samfund

Ungarn har oplevet turbulente politiske omvæltninger gennem årtier og en rundvisning i det ungarske Parlament vil være en god indgang til forståelse heraf.

Fiskerbastionen, der fremstår som en del af forsvarsværkerne, har aldrig fungeret som sådan, men var et monument til fiskernes lav og bygget i 1895.

Den gamle by og borgkvarteret på Buda-siden har været genstand for flere genopbygninger senest en nænsom og troværdig genopbygning efter 2. verdenskrig.

Kunst og arkitektur

Ud over det politiske symbol, er parlamentsbygningen et nygotisk mesterværk bygget i 1884-1902 med parlamentsbygningen i London som forbillede.

Det ungarske Nationalmuseum har landets rigeste samling af kunstgenstande, der fortæller om landets dramatiske og omskiftelige historie.

Kunstindustrimuseet har en stor samling af keramik, porcelæn og møbler og bygningen i sig selv er et kunstværk.

Ungarn har en stor musikalsk tradition og studieturen kan passende rundes af med en musikalsk oplevelse I statsoperaen.

Virksomhedsbesøg

Studieturens virksomhedsbesøg kan være en bilfabrik, bryggeri, TV-station, likør-destilleri eller porcelænsfabrik.

 

Seværdigheder

Budapest er en af Europas store kurbadebyer og en væsentlig del af kulturoplevelsen og forståelsen af befolkningens daglige levemåde, så husk badetøj.

Det mest kendte, Gellért-badene, bygget Jugendstil i starten af 1900-tallet, kan kombineres med en rundtur på Gellért-bjerget med bl.a. Gellért-monumentet og hulekirken.

Széchenyi-badene i nybarok byggestil er Europas største badeanlæg og de bade i Budapest med de højeste temperaturer.

En sejltur på Donau er en god mulighed for studieturens fælles højdepunkt.

Den store markedshal - Nagy Vásárcsarnok - ligger i centrum ned til Donau og med sine mere end 180 boder en fantastisk måde at opleve dagliglivet på.

Váci-gaden med sine 1800-tals bygninger er en smukke ramme, når der skal shoppes i den mere eksklusive skala.

En heldagstur til Pusztaen med hesteshow og ungarske specialiteter er både et lærerigt og oplevelsesrigt indslag på studieturen.

Rundt i sporvogn

Priser

Fra-priser på studierejse til Budapest

Priserne er vejledende fra-priser baseret på udvalgte rejseperioder.

En gruppepris på fly er altid variabel, afhængig af ledig kapacitet på flyet på bestillingstidspunktet. Det betyder, at jo tidligere du bestiller, jo større er chancen for ar få den bedste pris.

Ved busrejse er prisen afhængig af, hvor mange I er i gruppen. Den bedste pris fås ved en fyldt bus. Vi har mange busstørrelser, og kan derfor altid tilbyde markedets laveste priser.

 

Egen bus til Budapest 6 dage / 3 nætter

Periode

Passagerer antal

49

61

01.11.16 - 28.02.17

fra kr.

1.770

1.715

01.03.17 - 31.10.17

fra kr.

1.885

1.830

Fly til Budapest 6 dage / 5 nætter

01.11.16 - 28.02.17

fra kr.

2.085

01.03.17 - 31.10.17

fra kr.

2.325

Prisen inkluderer:

Fly- eller bustransport tur/retur
Ved busrejser: Bussen er disponibel til udflugtskørsel under opholdet
3 eller 5 overnatninger i flersengsværelser
3 eller 5 x morgenmad
24 timers vagttelefon
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os allerede i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud, baseret på netop jeres studietur!

bn_klik_her