fokus på den faglige indsigt i edinburgh
Studieturen er en dannelsesrejse med afsætning i det faglige indhold, derfor...
RING PÅ 44 94 60 90

Bestil tilbud på studierejse

Edinburgh

Vælg andet rejsemål

Studietur til Edinburgh

Tag på studierejse til Edinburgh. Oplev den hyggelige skotske hovedstad Edinburgh, der oser af historie. Edinburgh byder på flot arkitektur, spændende seværdigheder og er et godt udgangspunkt for at opleve den storslåede skotske natur. Her er basis for et spændende studieprogram på studieture og grupperejser.

New Town og Old Town

Princess Street Gardens deler Edinburgh. På den ene side ligger den georgianske New Town grundlagt i det 18. århundrede med George Street som midterakse. På den anden side Old Town med Edinburgh Castle, byens største attraktion, knejsende på toppen.

Old Town har beholdt sine smalle gyder og stræder formet efter naturens luner, kendt som closes og wynds, og man skal ikke bruge meget fantasi for at føle sig som en del af middelalderen, når man drejer om hjørner her og kigger ned ad de små, mørke gyder.

Langt mere forfinet og som kontrast er New Town et pragteksemplar på neoklassicistisk byggestil, og kvarteret er det største komplette eksempel på byplanlægning fra den periode. I dag er det stedet at være, hvis man er til smarte restauranter og eksklusiv shopping.

Dronning Elisabeth's recidens i Skotland

For enden af The Royal Mile ligger Holyroodhouse, der er den officielle residens for dronning Elisabeth, når hun er i Skotland. Når dronningen ikke i Skotlant, er der adgang til paladset. Det var på Holyroodhouse at Edinburgh-aftalen med de fire danske forbehold blev i øvrigt underskrevet her i 1992.

 

Faglig inspiration

Det Skotske Parlament: Politik i Skotland er en spændende og dynamisk affære. Vi kan arrangere rundvisning i det skotske parlament og hvis der er debat i den pågældende periode, vil det være muligt at overvære denne.

Møde med politiker: Vi kan tilbyde møde og debat med en politiker forudsat, at vedkommende er ledig.

The Georgian House: The Georgian House på Charlotte Square giver et spændende indblik i dagliglivet i det 18. årh. Den store samling af møbler, malerier, porcelæn og køkkenredskaber giver en levende oplevelse af en overklassefamilie, der bosatte sig i Edinburghs nye bydel. Huset blev restaureret i 1970'erne og er de senere blevet bragt mere og mere tilbage til den oprindelige stil og indretning.

The Scotch Whisky Experience: Intet besøg i Edinburgh uden en whisky-oplevelse og en af de helt store oplevelser får man ved et besøg på The Scotch Whisky Experience. Man bliver guidet gennem hele produktionsprocessen fra gæring over destillering til lagringen. Man får grundig forklaring og ikke mindst bliver man indviet i  whisky'ens farverige og glorværdige historie. Her ser I også verdens største whisky-samling.

National Museum of Scotland: Få grundig gennemgang af Skotlands historie på dette museum hvor videnskab, natur, historie og kultur mødes i en skøn forening.

Writers Museum: Dette museum er dedikeret til Skotlands store litterære figurer, især Robert Burns, Sir Walter Scott og Robert Louis Stevenson. Også moderne skotske forfattere er repræsenteret i museets program af udstillinger.

National Gallery of Scotland: Det skotske nationalgalleri huser kunst fra den tidlige renæssance til slutningen af det 19. århundrede. Her findes mesterværker fra Raphael, Velázquez og Vermeer til Monet, Cézanne og Van Gogh, samt historien om skotsk maleri, herunder Ramsay, Raeburn, Wilkie og McTaggart.

John Knox´s House: En af de vigtigste skikkelser i 1500-tallets Skotland, her var John Knox leder af den protestantiske reformation og præst ved St. Giles. Huset er bygget i midten det 15. århundrede og en af de få huse tilbage fra denne periode. Huset er dedikeret til Knox og her ses udstilling om hans liv.

Seværdigheder

The Edinburgh Dungeon: Tag en tur i The Edinburgh Dungeon og oplev fortidens skumle forbrydelser fx Burke and Hare, der slog folk ihjel og solgte ligene til medicinsk forskning, klanlederen Sawney Bean, der ifølge overleveringen spiste sin ofre eller Maggie Dickson, der stod op fra de døde efter at hun var blevet offentligt hængt. Her er garanti for et par timers uhyggelige og underholdende oplevelser.

Edinburgh Castle: Ikke uden grund en af de mest populære attraktioner i Skotland. Fæstningen, som overvåger Edinburgh har gennem den skotske historie spillet en afgørende rolle, som strækker sig over næsten tusinde år. Her findes bl.a. kronjuvelerne samt skæbnestenen, en rød sandsten, som har været brugt ved kroningsceremonier gennem århundreder. I august afholdes det traditionelle Military Tatoo på slottet.

St. Giles´ Cathedral: Oplev 1.000 års historie i hjertet af Edinburgh. Blev grundlagt i 1120´erne og er i dag Skotlands officielle kirke. Kirken er opkaldt efter skytshelgenen for tiggere og invalide. Her kan bl.a. Thistle-kapellet ses, som er det åndelige hjemsted for den ældste og ædleste tidselorden.
 
Scott Monument: Dette monument er en hyldest til Skotlands mest berømte forfatter, Sir Walter Scott. Det 60 meter høje tårn er en af byens mest genkendelige seværdigheder. For at komme helt op skal man gå op ad de 287 trin.
 
Royal Yacht Britannia: Kom med ombord og følg i fodsporene på de kongelige. Britannia var i over 40 år hjem for den britiske kongefamilie, og Elizabeth 2. eget private krydstogtskib. Her kan du opleve livet ombord og bl.a. få et kig ind i de royale boliger og dronningens kahyt samt maskinrummet.
 
Parliament House: Beliggende på Parliament Square i Edinburghs gamle by. Var Edinburghs oprindelige parlamentsbygning og hjemsted for det skotske parlament fra 1639 til 1707.  I dag huser denne storslåede bygning Skotlands højesteret.
 
Palace of Holyroodhouse: Siden det 15. århundrede har Holyrood været den Britiske Monarks officielle residens i Skotland. Når ingen fra den kongelige familie er til stede på Holyrood, er slottet åbent for offentligheden. Beliggende for enden af Royal Mile.

Udflugter

Pitlochry, Blair Athol destilleri og House of Bruar:
Heldagsudflugt til det skotske højland, hvor man ud over den fantastiske natur oplever et af de mest berømte skoteske destillerier, laksevandring og det traditionelle kunsthåndværk.

Besøg Blair Athol destilleri, der blev grundlagt i 1798 og er et af Skotlands ældste destillerier.  Rundvisning og forklaring af whisky-fremstillingen historie og magiske processer og smagning for dem, der er over 18 år.

Videre nordpå til den smukke by Pitlochry med gode butikker og caféer. Spadseretur over Hydro Electric dæmning med udsigt til 'laksestigen' i floden Tay til Loch Faskally.

Turen slutter i House of Bruar, et lille kvalitets detailudsalg med flere slags butikker med tøj og skotske specialiteter samt en dejlig restaurant/tearoom.

Det er muligt med en lille vandretur til The Falls of Bruar ved den nærliggende flod.


Glenturret destilleri, Trossarchs highland og Loch Katrine:
Heldagsudflugt til det skotske højland, hvor man udover den fantastiske natur oplever et af de mest berømte skotske destillerier, laksevandring og det traditionelle kunsthåndværk.

Besøg Glenturret destilleriet, der fremstiller den berømte The Famous Grouse Whisky. Rundvisning og forklaring af whisky fremstillingen og smagning for dem over 18 år.

Turen går videre gennem det fantastiske landskab i Trossarchs nationalpark med stop for besigtigelse af den historiske by Callander og en frokost pause her.

Herefter videre gennem den smukke natur til søen Loch Katrine, hvor vi arrangere 1 times cruise med afgang fra Trossachs Pier. Herefter går turen tilbage til Edinburgh.


Stirling Castle, byen Callander og Loch Katrin:
Heldagsudflugt hvor første stop er det berømte Stirling Castle, der har været et centralt forsvarsværk i Skotlands historie med legendariske skikkelser som William Wallence og Maria Stuart.

Turen går videre gennem det fantastiske landskab i Trossachs nationalpark med stop for besigtigelse af den historiske by Callender og en frokostpause.

Herefter videre til den legendariske sø Loch Katrin, hvor vi arrangerer 1 times cruise med afgang fra Trossachs Pier. herefter går turen tilbage til Edinburgh.

 

Ovenstående udflugter er forslag og kan naturligvis tilpasses jeres egne ønsker.

Priser

Fra-priser på studierejse til Edinburgh

Priserne er vejledende fra-priser baseret på udvalgte rejseperioder.

En gruppepris på fly er altid variabel, afhængig af ledig kapacitet på flyet på bestillingstidspunktet. Det betyder, at jo tidligere du bestiller, jo større er chancen for ar få den bedste pris.

Fly til Edinburgh 5 dage / 4 nætter

01.11.16 - 28.02.17

fra kr.

2.095

01.03.17 - 31.10.17

fra kr.

2.275

Prisen inkluderer:

Flybillet tur/retur, inkl. skatter og afgifter samt billetudstedelse
4 overnatninger i flersengsværelse
4 x morgenmad
24 timers vagttelefon
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os allerede i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud, baseret på netop jeres studietur!

bn_klik_her