fokus på den faglige indsigt i Krakow
Studieturen er en dannelsesrejse med afsætning i det faglige indhold, derfor...
RING PÅ 44 94 60 90

Bestil tilbud på studierejse

Krakow

Vælg andet rejsemål

Studietur til Krakow

Kulturelt rig, historisk fascinerende, smukt beliggende og forholdsvis billig. Sådan kan byen Krakow beskrives helt kort.

Tættere på Anden Verdenskrig
Krakow er ikke blevet opdaget som studietursdestination på samme måde som fx Amsterdam, London, Paris eller Rom, men byen har meget at tilbyde til en indholdsrig og spændende studietur eller grupperejse. Ikke mindst med fokus på middelalderlig arkitektur eller Anden Verdenskrig.

Krakow slap nødigt fra Andens Verdenskrigs ødelæggelser og bombeangreb, men blev forfulgt af Nazi-Tyskland. Krakows 55.000 jøder blev sendt til Auschwitz' dødslejr. Den sovjetiske hær befriede byen kun for at etablere et kommunistisk diktatur i stedet. Heldigvis blev Krakow sparet den ødelæggelse, der ramte Warszawa og byens rige kulturarv opstod relativt uskadt fra krigen. Byens historiske centrum (sammen med Auschwitz-Birkenau tidligere nazi-lejr, og den nærliggende Wieliczka saltmine) er indskrevet på UNESCOs liste over World Heritage Sites.

Overraskende mange kunstværker og historiske bygninger
Som en ledende kraft i den polske økonomi, huser Krakow flere kunstværker og historiske bygninger end nogen anden polsk by og er landets mest populære destination. Også hvad angår studierejser.

Oplev Auschwitz og Birkenau
Den bedste måde at udforske Krakows historiske hjerte er til fods. Følg den kongelige rute for at se nogle af byens mest berømte bygninger såsom den storslåede St. Adalberts Kirke og Wavel Slottet.  Udforsk de smalle gader og restaurerede synagoger i Det Jødiske Kvarter, hvor mere end 50.000 jøder blev indespærret under Anden Verdenskrig. Kør en tur ud til Auschwitz og Birkenau for at prøve at forstå de grusomheder, der skete i koncentrationslejrene, eller besøg saltminerne og Tatrabjergene for at værdsætte de naturlige herligheder Polen.

Historiske bygninger

Krakows rige kulturarv inkluderer mange historiske bygninger.

Seværdigheder

Da markedspladsen Rynek Glówny i Krakow blev anlagt i 1257 var det Europas største, og pladsen er i dag Krakows pulserende hjerte, med liv, restauranter, cafeer. 

I forbindelse med markedspladsen ligger Maria Kirken. Hoved attraktionen i kirken er det 5-fløjede altertavle, som med bl.a. 200 udskårede træfigurer beskriver Maria og Krisit liv. Kirken skiller sig ud, for blandt andet at være 3 skibet, og have 2 tårne, som ikke er ens udseende. Det højeste tårn er byens vartegn.

Wawel er et højdedrag i centrum af Kraków og højen har siden stenalderen været beboet og har igennem tiderne haft stor historisk betydning. Kongeslottet og Katedralen er hovedbygnningerne, og det var herfra de polske konger havde deres recidens i over 500 år, indtil Warszawa blev Polens hovedstad. Det er muligt at besøge nogel af de mange spændende museer på Wawelslottet som feks. kongeslottets værelser, det kongelige skatkammer, våbenkammeret og udstillingen af krigstrofæer. 

Renæssance bygningen Sukiennice blev bygget i det 15. århundrede og var det centrale indendørs handelsmarked i Krakow, lige ud til markedspladsen. På markedet kunne man købe alverdens varer fra bl.a. Østen, ligesom man også kunne købe lokale eksportvarer som feks. salt fra Wieliczka saltminen. 

Kazimierz - Kraków's jødiske bydel stammer tilbagwe fra slutningen af det 14 århundrede og bydelen har igennem tiderne været jødisk kultur center, hvilket gjorde bydelen kendt ud over Polens grænser, og har kunnet kalde sig jødisk hovedstad i en periode. Bydelen er et spændende tilbageblik i tiden og du finder mange spændende museer i bydelen som feks. skoler, symnagoger, kirkegården og den jødiske menigheds administrative hus.  

Den ældste sakrale jødiske bygning i Polen er den gamle synagoge i Kazimierz, bygget i det 15 århundrede og genopført efter ødelæggelsen under 2. verdenskrig. Synagogen er i dag historiskt jødisk museum. 

Jagiełło-Universitetetet er ét af de ældste i Europa, grundlagt i 1364. Den repræsentative universitetsbygning, Collegium Maius, blev opført i det 14.-15.årh. Bygningen blev bygget med en firkantet grundplan og med en indre gård. Stueetagen ud mod den indre gård er forsynet med smukke buegange efter italiensk mønster. I dag anvendes en del af rummene til universitetsmuseet. I museets samlinger findes bl.a. astronomiske instrumenter, såvel som apparatur inden for fysik og kemi samt gamle billeder og skulpturer, samt den første Globus i verden som viste Amerika, fra år 1510.0

Museet Krakow - Time of Occupation 1939-1945 hylder Tyske Oskar Schindler der under 2 verdenskrig reddede mere end 1.000 jøder fra holocaust. Museet ligger i hans gamle fabrik, Deutsche Emaillwaren-Fabrik, hvor Schindler lod cirka 1.300 jøderne arbejde med at producere bl.a. potter og pander og senere hen ammunition til den tyske hær. Ved at lade dem arbejde på fabrikken, undslap de nazisterne.

Pave museet er tilegnet Pave Johannes Paul II og her har han boet 2 gange i sit liv , først som Karol Wojtyla da han var ung præst og senere som biskop. Du kan bl.a. se de gaver som pave Johannes Paul II har modtaget fra statsoverhoveder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Domkirken
Domkirken blev opført omkring år 1000. Den nuværende domkirke har utrolig mange stilarter, da den har
været under opbygning flere gange. I kirken ses bl.a. Krakówa helgen, biskop Stanislaus sølvkiste, til højre i
kapellet ligger en lang række af Polens konger begravet.

 

Arkæologisk Museum
Ul. Poselska 3
http://www.krakow-info.com/museum4.htm
Det arkæologiske museum er beliggende i det gammelt franciskaner kloster og kirke.
Dette museum rummer udbyttet af polske arkæologiske ekspeditioner til bl.a. Egypten og Grækenland. Her
finder man f.eks. en 2,5 meter høj stenfigur af den slaviske gud Svantevit.
Guide anbefales til besøget, da al information på stedet er på polsk.

Kunst på gaden

Krakow går op i kunst. Det gælder også almindelige gadesælgere.

Faglige besøg

Tekstilfabrik der producerer herretøj,

Landbrug, beliggende 25 km fra Krakow

Glasdfabrik + museum

Bryggeri i Zywiece

Janina kulminen i Libiaz, 60 km fra Krakow, kan kombineres med besøg i Auschwitz.

Besøg på et kraftværk

Udflugter og heldagsture

Kz-lejeren Auschwitz

60 km vest for Krakow ligger Kz-lejren Auschwitz, var den største kz-lejer under 2. verdenskrig. Under de 3 timer lange besøg og rundtur, med guide, hører I om grusomhederns som foregik i lejeren, hvor ca. 1 million jøder mistede livet.

Wieliczka saltminer

Ikke langt fra Krakow ligger en af Polens største seværdigheder, saltminen Wieliczka. Minen er 700 år gammel og består af 300 km minegange i forskellige niveauer, fra 64 - 135 meter under jorden. Besøgende kan i dage besøge 4 km miner, beliggende i de 3 øverste niveauer. Besøget tager 3 timer og er med guide, husk praktiske sko, undervejs er der 800 trappetrin, samt en varm trøje.

Nationalparken Ojcowski

Oplev den smukke natuonalpark, hvor kalkstensklipper, dybe grotter, grønne dale og slugter stiller scenariet til en dag med vandreture i naturen. I byen Ojcow ligger det naturhistoriske museum, og I kan besøge Slottet Pieskkowa Skala, som stammer fra middelalderen, men i 1500 tallet ombygget til renæssanseslot. Slottet er i dag et museum. Nationalparken ligger ca. 50 fra Krakow. 

Den Sorte Madonna i Klosteret Jasna Góra

Den Sorte Madonna er Polens største helligdom som man kan opleve i Klosteret i byen Czestochowa, 120 km nord for Krakow. Efter sigende er det evangelisten Lukas som malede Madonnaen på en bordplade, i hjemmet i Nazareth. Mange katolske pilgrimme besøger hvert år Madonnaen, som er en af de største katolske helligdomme.

Priser

Fra-priser på studierejse til Krakow

Priserne er vejledende fra-priser baseret på udvalgte rejseperioder.

En gruppepris på fly er altid variabel, afhængig af ledig kapacitet på flyet på bestillingstidspunktet. Det betyder, at jo tidligere du bestiller, jo større er chancen for ar få den bedste pris.

Ved busrejse er prisen afhængig af, hvor mange I er i gruppen. Den bedste pris fås ved en fyldt bus. Vi har mange busstørrelser, og kan derfor altid tilbyde markedets laveste priser.

 

Egen bus til Krakows 6 dage / 3 nætter

Periode

Passagerer antal

49

61

01.11.16. - 28.02.17

fra kr.

1.575

1.540

01.03.17. - 31.10.17

fra kr.

1.975

1.940

Fly til Krakow 5 dage / 4 nætter

01.11.16. - 28.02.17

fra kr.

2.495

01.03.17. - 31.10.17

fra kr.

2.895

Prisen inkluderer:

Fly- eller bustransport tur/retur
Ved busrejser: Bussen er disponibel til udflugtskørsel under opholdet
3 eller 4 overnatninger i flersengsværelser
3 eller 4 x morgenmad
24 timers vagttelefon
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os allerede i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud, baseret på netop jeres studietur!

bn_klik_her