fokus på den faglige indsigt i lissabon
Studieturen er en dannelsesrejse med afsætning i det faglige indhold, derfor...
RING PÅ 44 94 60 90

Bestil tilbud på studierejse

Lissabon

Vælg andet rejsemål

Studietur til Lissabon

Hjørnet i midten af Europa

På 30 år er det lykkedes portugiserne at skubbe udviklingen fra diktatur og middelalderlige produktionsformer på landet til moderne demokrati og en formandspost i EU-kommissionen. På trods af landets position som udkantsområde, har Portugal placeret sig centralt i det europæiske samarbejde med en hastigt voksende handel og industri. Lissabon er centrum for denne udvikling, men byens historiske bygninger, de kompakte gader, de afskallede husfacader, sporvognene og kastanjesælgerne har fastholdt Lissabons uantastelige charme og den fortættede stemning af storby.

Hvorfor besøge Lissabon på en studietur eller grupperejse? Lissabon, Portugals hovedstad, er en af Europas mest maleriske og levende byer. I 2010 blev Lissabon for anden gang valgt som Europas førende "City Break destination" af det prestigefyldte World Travel Awards og slog byer som Madrid, London, Prag og Istanbul.

Nu handler det godt nok ikke om en byferie, men om at få en lærerig studietur, men det gør ikke Lissabon mindre aktuel.

Lissabons storhedstid

Portugal havde i mange hundrede år status af europæisk stormagt på linje med England og Frankrig og det ses tydeligt i hovedstaden. Der er uanede mængder af imponerende slotte og klostre. Lissabon er en vidunderlig og charmerende by med seværdigheder for enhver smag. Besøg Lissabon for byens historie (efter Athen er det den ældste by i den europæiske union), for dens sporvogne, monumenter, broer eller bare for at se verden.


Rig på seværdigheder

At vandre rundt i Lissabon er i sig selv en attraktion og I vil hurtigt føle jer som opdagelsesrejsende. En bred vifte af skelsættende bygninger såsom museer, klostre og super moderne bygninger konvergerer i et livligt kludetæppe, der pirrer fantasien. Snyd heller ikke jer selv for en interessant tur i sporvogn 28, der kører gennem de gamle og charmerende kvarterer.

Sørg for at køre helt op til Castelo de Sao Jorge, der er Lissabons gamle middelalderborg.

En anden Lissabon seværdighed, der med fordel kunne være en del af programmet - for blot at nævne en enkelt - er Gulbenkian-museet. Her finder I imponerende kunstsamlinger fra oldtidens Egypten til i dag samt den smukkeste subtopiske have.

Kort fortalt, I vil ikke fortryde at lade Lissabon danne de smukke og charmerende rammer for jeres studietur eller grupperejse. 

På eventyr i snævre gader

Spredt udover stejle bjergsider med udsigt over Portugals længste flod Rio Tejo, tilbyder Lissabon alle de lækkerier, du ville kunne forvente af Portugals stjerneattraktion. 

Faglige besøg

Historie

Vi kan tilbyde et spændende foredrag om Portugals historie, politik og kultur af dansktalende guide.

I 1755 blev halvdelen af Lissabon jævnet med jorden på grund af jordskælv. Byen blev dog hurtigt genopbygget med de lige gader i Baixa. Jordskælvet skabte dyb forandring i Lissabons historie.

Den tidligere kongeby Sintra, som ligger 30 km uden for Lissabon, er en inspirerende kilde til et studium af Portugals historie. I 1995 erklæret 'World Heritage' af UNESCO.

Historie og kemi kan dækkes på en heldagstur til middelalderbyen Obidos og besøg på vingård med forklaring af produktionsmetoderne med efterfølgende smagning.

Portugals store opdagelsesrejsende Henrik Søfareren, Vasco da Gama og Magellan ses på monumentet i Belém, hvor også Torre de Belém vidner om Portugals akspansive epoke i 1500-tallet.

Virksomhedsbesøg

Besøg Dyrups fabrik i Sacavém eller Grundfos i Paco de Arcos og hør om forholdene for en dansk virksomhed i Portugal.

Bryggeriet Central de Cervejas ligger i Vialonga nord for Lissabon. Få en spændende gennemgang af ølbrygningen og forklaring af salg og marketing.

Besøg en spændende vingård I Bombarrel nord for Lissabon og få et indblik i  moderne vinproduktion samt udviklingen inden for portugisisk vin.

Naturvidenskab

Er studieturens emne biologi og miljø er det muligt at besøge de store naturreservater uden for Lissabon.

Lissabons Oceanario er Europas største og er både en lærerig og spændende oplevelse. Det ligger ved Parc de Nacöes som er det gamle Expo-98 område.

Seværdigheder

Skal man få et første overblik over Lissabon på studieturens første dag, er en tur i sporvognen linje 28 er god begyndelse, hvor man kommer rundt i hele bykernen.

Lissabon's centrum Baixa blev nyanlagt efter jordskælvet i 1755 og de store pladser Rossio og Praca da Figueira er omgivet af smukke klassicistiske paladser.

Skikken med at beklæde vægge og gulve med kakler blev indført af maurerne, og den tradition er fortsat gennem århundreder. Kakkelmuseet, Museo Nacional de Azulejo, byder på fantastiske og spektakulære oplevelser af denne tradition.

Portugals folkemusik 'fadoen' udtrykker længsel og sorg og er en stærk musikalsk oplevelse, der bør være en del af en studierejse til Lissabon. Den smertefulde sang akkompagneres af guitar og guitarra (mandolin).

Portvin er en væsentlig del af Portugals kultur og historie og derfor er et besøg i Solar do Vinho do Porto (portvinsinstituttet) både en behagelig og lærerig oplevelse. Det ligger i Bairo Alto og byder på flere hundrede forskellige portvine.

Nyd den smukke udsigt over Lissabon fra borgen Castelo de Sao Jorge, der blev genopbygget af Salazar i 1938. Turen derop - eller ned - går gennem de snævre gyder i Alfama.

Vibrerende by

Lissabon er en atmosfærefyldt, vibrerende og trendy by, hvor musik høres på både natklubber, barer, cafeer og gadehjørner. 

Priser

Fra-priser på studierejse til Lissabon

Priserne er vejledende fra-priser baseret på udvalgte rejseperioder.

En gruppepris på fly er altid variabel, afhængig af ledig kapacitet på flyet på bestillingstidspunktet. Det betyder, at jo tidligere du bestiller, jo større er chancen for ar få den bedste pris.

 

Fly til Lissabon 6 dage / 5 nætter

01.11.16 - 28.02.17

fra kr.

2.585

01.03.17 - 31.10.17

fra kr.

2.760

Prisen inkluderer:

Flybillet tur/retur, inkl. skatter og afgifter samt billetudstedelse
5 overnatninger i flersengsværelse
5 x morgenmad
24 timers vagttelefon
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os allerede i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud, baseret på netop jeres studietur!

bn_klik_her