fokus på den faglige indsigt i wien
Studieturen er en dannelsesrejse med afsætning i det faglige indhold, derfor...
RING PÅ 44 94 60 90

Bestil tilbud på studierejse

Wien

Vælg andet rejsemål

Studietur til Wien

STRAUSS, MOZART OG ARKITEKTUR

Alpelandets hovedstads historie går helt tilbage til 1300 tallet og var under Habsburger-dynastiet kejserby og fra Wien kontrollerede man størstedelen af Europa i ca. 600 år.

Wien er en smuk og spændende blanding af nyt og gammelt med brede boulevarder, smukke parker, unik arkitektur og et utal af seværdigheder, hvor historien, kunstnere og musikere igennem tiderne har sat sit synlige præg på byen.

På en studitur til Wien er der rig mulighed for at få en på opleveren. I centrum, Innerestadt, finder I Wiens vartegn, den imponerende gotiske domkirke Stephansdom med sit 137 meter høje tårn. Innerestadt byder også på barokslottet Belvedere med værker af jugendstil maleren Gustav Klimt, det pompøse kejserslot Hofburg med skattekammeret og krionjuvelerne, samt et pulserende forretningskvarter omkring gågaderne Graben og Kärntnerstrasse.

Ikke langt fra Donaukanalen kan I opleve et lejlighedskompleks, som er fantasifuldt udsmykket af multikunstneren Hundertwasser, og se andre af hans værker på kunstmuseet HausWien ikke langt derfra.

Der er danske rødder i Wiens arkitektur. Den danske arkitekt Teophilus Hansen har slået stregerne til Børsen, Parlamentsbygningen og Musikverein på Karlsplatz, det er her at man hvert år kan opleve den berømte nytårskoncert.

To af byens helt store trækplastre er det grandiøse barokslot Schönbrunn, der er Wiens svar på Versailles i Paris og er på UNESCO'S Verdensarvsliste og Den Spanske Rideskole hor I kan opleve et fantastisk opvisningsprogram med de flotte hvide lipizzaner heste.

 

 

 

 

 

 

Faglige besøg

Opel

Bilfabrikken OPEL har en afdeling i Wien. Fabrikken i Wien producerer ECOTEC motorer og 6 trins gearkasser. Besøget starter med en præsentation af OPEL og derefter går turen igennem de 2 produktionshaller med guide. Besøget tager ca. 1½ time. Pris: 

ORF - Österreichischer Rundfunk

Et spændende besøg hos den nationale TV og Radio station. Få et indblik i hvardagen på stationen, hvordan TV og radio programmer bliver til, samt besøg i nogle af studierne. Besøget varer ca. 1½ time. pris:

FN-byen

Et af de 3 FN Hovedkontorer i verdenen ligger i Wien og det er muligt at besøge hovedkontoret i Wien. Hør om FN's arbejde, samt få en guidet rundvisning i de imponerende bygninger, hvor der til dagligt arbejder ca. 5000 personer. Besøget og rundvisninger varer ca. 1½ time. Pris:

Vandkraftværket Wien-Freudenau Donau

Spændende og oplevelsrigt besøg på det imponerende kraftværk som ligger ude i Donau floden. Undervejs går turen bl.a. ned 30 meter under Donau, ligesom I kommer til at se hele mekanikken bag værket og høre omhvordan de store generatorer danner strøm, samt strømmens vej ud fra værket. Besøget og rundvisningen varer ca. 1½ time. pris:

Besøg i Operaen
Wien har en verdenskendt opera og vi tilbyder en guidet rundtur i operaen, hvor I kommer tæt på livet i operaen, ser den smukke arkitektur og får muligheden for at sidde i salen og nyde indtrykkene. Efter besøget er det muligt at besøge operaens museum, entre betales direkte. Beøget og rundvisningen varer ca. 45 minutter.Pris:

 

 

Seværdigheder

Den berømte middelalderkirke og byens vartegn er Domkirken Stephansdom midt i Wien - tag turen op i det 137 meter høje tårn og oplev den storslåede udsigt.

Hundertwasser Haus hvordan mulitkunstneren Hundertwasser fik et socialt boligbyggeri til at stråle.

Besøg Freud Museum og se og oplev hvor psykoanalysens fader Sigmund Freud boede og arbejdede.

En studietur til Wien er ikke det samme uden en tur i Staatsoper - fremragende opera i smukkest tænkelige omgivelser.

Besøg det imponerende borgkomplekse Hofburg hvor kejserfamilien boede og se hvordan Kejser Franz Joseph og Kejserinde Elisabeth boede. Det er i Burgkapelle I kan høre Wienersängerknaben synge til den katolske højmesse hver søndag.

Se de fantastiske udstillinger på Naturhistorisches Museum og på Kunsthistorisches Museum.

Snyd ikke jer selv for et besøg i MuseumQuartier, 60.000 m2 kunst og kultur.

Udflugter og heldagsture

Wien til fods - guidet byrundtur
Oplev Wien's centrum på bedste vis. Sammen med guiden går I rundt til seværdighederne i centrum og besøger bl.a Stephans Dom, Karlspladsen, Operaen, Hofburg og Den Spanske Rideskole og giver et godt indblik i byens historei, samt den kulturelle udvikling i byen. 

Turen tager ca. 2½ time. Pris:

Bratislava

Slovakiets hovedstad, Bratislava, ligger kun ca. 1½ times kørsel fra Wien, hvilket giver mulighed for at besøge Bratislava på en endgastur.

Pris for bus Wien - Bratislava t/r pr. gruppe kr.

Hainburg

Besøg middelalderbyen Hainburg, hvor bymuren og dens tårne stadigvæk omgiver den gamle bykerne.

Pris på bus og guide:

Bad Deutsch-Altenburg

I kurbyen Bad Deutsch-Altenburg kan I besøge Museum Carnuntinum, det største museum i Østrig med Romerske effekter. Byen har siden romertiden være kendt for sine helbredende kilder, bl.a. er der mange svovlkilder, som giver en karreteristisk lugt i byen.

Pris på bus og guide:

Gedenkstätte Mauthausen

Mauthausen ligger 170 km vest for Wien og er i dag museum og dokumentations- center for de grusomheder Nazi-styret begik i lejren i perioden 1936-1945. Der er ikke så meget tilbage af lejren, men den giver alligevel et indtryk af de myrderier og rædsler, der foregik. 

Pris på bus og guide:

Priser

Fra-priser på studierejse til Wien

Priserne er vejledende fra-priser baseret på udvalgte rejseperioder.

En gruppepris på fly er altid variabel, afhængig af ledig kapacitet på flyet på bestillingstidspunktet. Det betyder, at jo tidligere du bestiller, jo større er chancen for ar få den bedste pris.

 

Fly til Wien 5 dage / 4 nætter

01.11.16. - 28.02.17

fra kr.

    2.250

01.03.17. - 31.10.17

fra kr.

    2.350    

Prisen inkluderer:

Flybillet tur/retur, inkl. skatter og afgifter samt billetudstedelse
4 overnatninger i flersengsværelse
4 x morgenmad
24 timers vagttelefon
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os allerede i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud, baseret på netop jeres studietur!

bn_klik_her