• Studietur til Amsterdam

    - søfartshistorie, Van Gogh og blomstermarked

SEND MIG ET TILBUD

Studietur til Amsterdam

Fiskere, købmænd og kunstnere


- har gennem århundreder sat deres fodspor i Amsterdam. Disse gæve mænd og koner har lagt kimen til en af Europas mest farverige og levende storbyer og det er ikke tilfældigt, at Amsterdam i dag er hjemsted for mange forskelligartede kulturer, sprog, trosretninger og kunstarter.

Impressionisterne, Rembrandt, Anne Franks Hus, Søfartsmuseet og det jødiske museum går hånd i hånd med coffee shops, diamantsliberier, kanalrundfart, Albert Cuypt Marked og indonesiske restauranter.
 Amsterdam er den lille metropol med det store udsyn.

Vælger I en studietur til Amsterdam, vil I få en af Europas bedste visuelle historielektioner. Med mere end 6.800 huse og bygninger beskyttet som monumenter, der stammer fra det 16. til det 20. århundrede, kan Amsterdam prale med at have den største historiske indre by i Europa. Elegante huse blev bygget langs byens kanaler af velhavende købmænd under Hollands guldalder (det 17. århundrede) og kan vel nok anses som byens mest karakteristiske arkitektoniske træk.

Det er ikke nogen hemmelighed at Amsterdam er et yndet rejsemål i forbindelse med studieture og skolerejser. Og det er nemt at forstå, når først man har sat sine ben i Amsterdam. I forhold til skolerejser og grupperejser er byen nem at komme til, den har en helt særlig charme som storby og den har masser at fagligt relevant indhold at byde på - uanset om formålet for studieturen er historie, samfundsfag, kunst, arkitektur eller sundhed.

Amsterdams charme er, at byen i høj grad fremstår som en stor kosmopolitisk by i stedet for en travl europæisk storby på grund af sine elegante kanalhuse, begrænset trafik og afslappet atmosfære.

Amsterdam har to centrale pladser, Dam og Leidseplein. Dam er det historiske centrum med bl.a. Kongeslottet, Nieuwe Kerk og Nationalmonumentet, en obelisk opført til minde om de hollændere der mistede livet i 2. verdenskrig. Leidseplein er et livligt og farverigt forlystelsesområde med teatre, restauranter, caféer, gøglere og gademusikanter.

Kom tæt på hollandsk hygge


En af de ting som lærere og elever ofte er begejstret for, når studieturen går til Amsterdam er, at byen er lille nok til at man får en ægte fornemmelse for dens indbyggere, kvarterer, seværdigheder og hemmeligheder. Sammenlignet med Paris og London, er denne europæiske hovedstad mere en landsby og det gør, at I kan se det meste af byen på et par dage ved at cykle, gå eller benytte byens velfungerende offentlige transport.

Kanalerne og broernes by


Selvom man måske ikke har været på studietur før til Amsterdam, har de fleste hørt om byens mange kanaler og vandveje. Og de er bestemt værd at se. 165 vandveje skaber hvad der nærmest kan minde om en flydende by bestående af 90 øer, der forbindes af intet mindre end 1.281 broer. Vi kan altid anbefale, at studieture og grupperejser til Amsterdam som minimum indeholder en kanalrundfart.

Kultur i rigt mål

Amsterdam kan absolut også gøre en studietur eller grupperejse til en stor kulturel oplevelse: Besøg Rijksmuseum og se værker af hollandske mestre og skatte i en tid, hvor Amsterdam var den rigeste by i verden; lær om stilarter og hemmeligheder af den mand, der kunne betragtes som Hollands mest interessante maler på Van Gogh Museet; eller gå gennem det lille anneks på Anne Franks Hus, som en gruppe på otte kaldte deres hjem i 2 år, mens Amsterdam var besat af tyskerne under Anden Verdenskrig.

Med mere end 60 museer har Amsterdam den højeste museumstæthed i verden, så der er ingen undskyldning for at kede sig på en studietur til Amsterdam.

 

Faglige besøg & seværdigheder i Amsterdam

Faglige besøg & seværdigheder i Amsterdam

Fra Van Gogh til The Heineken ExperienceLæs mere

Priser

Priser
fra: 
kr. 1.350,-


Læs mere