• Studietur til Athen

    - oldtid, EU-politik og vingårdsbesøg

SEND MIG ET TILBUD

En moderne klassiker

Jublen og stoltheden ville ingen ende tage, da Athen blev udråbt som værtsby for De Olympiske Lege i 2004 – 2780 år efter den første dokumenterede antikke Olympiade i 776 f.Kr. Antikkens olympiske lege havde en stor betydning for den fællesgræske følelse i en tid, hvor Grækenland var delt op i mindre autonome enheder, og at få værtskabet ved de moderne lege tjente i den grad til at styrke fællesskabsfølelsen.

Men den økonomiske hovedpine, der fulgte med værtskabet, blev nærmest en ildevarslende prolog til den enorme økonomiske nedtur, som bragte landet til kollaps i 2010 og markant ændrede hverdagen for mange grækere.

På trods af stor ungdomsarbejdsløshed, en stærkt reduceret offentlig sektor og efterhånden store sociale uligheder har grækerne bevaret deres historiske stolthed og deres inkarnerede nationalfølelse. Grækerne er stolte af at være grækere, stolte af at være grundlæggere af vestlig civilisation, demokrati og filosofi – og det kan ingen tage fra dem. 

Fordums storhed er da også allestedsnærværende i Athen - bybilledet domineres af Akropolis med det ikoniske Parthenontempel viet til byens skytsgudinde, Athena. Byen er et fascinerende kludetæppe af gammelt og nyt, klassisk og moderne, smukt og uskønt. Plákas charmerende små snoede gader, Monastirakis marskandisere og de mange pittoreske kirker slås om den trange plads med betonbygninger og store omfartsveje, der omkranser det centrale Athen.

Det faglige indhold i en studietur, skolerejse eller grupperejse til Athen kan varieres i det uendelige udover det klassiske perspektiv – byrum, matematik, samfundsfag, historie, musik og filosofi er blot nogle fagområder, der med fordel kan udfoldes i Athens gavmilde middelhavsklima.

Ud af Athen

Grækenland har så uendeligt meget at byde på, og en dag ud af byen kan gå til den imponerende Apollonhelligdom i Delfi mod nord, til ruinerne i Korinth og Korinthkanalen, det mykenske borgkompleks i Mykene eller det moderne Grækenlands første hovedstad Nafplion på Peloponnes.

Perfekte rammer for en lærerig studietur

Athen indtager en central position i den vestlige verdens historie og kulturforståelse og kun få steder i verden kan bryste sig med at have bidraget mere til udviklingen af den moderne vesteuropæiske selvforståelse: demokratitanken, filosofi, videnskab, teater og musik er blot nogle få af Athens mange bidrag til det Vesteuropa, vi kender i dag.

 

Seværdigheder og faglige besøg

Seværdigheder og faglige besøg


Læs mere

Priser Athen

Priser Athen
fra: 
kr. 2.085,-


Læs mere