• Studietur til Berlin

  Tag på studierejse til Berlin og få indsigt i Europas dramatiske historie

SEND MIG ET TILBUD

Studietur til Berlin

Planlæg en sjov og lærerig studierejse til Berlin. Med Berlins fascinerende historie og frodige kulturliv, kan en studietur eller skolerejse til byen ikke undgå at gøre indtryk. Grupperejsebureauet hjælper med at planlægge en skræddersyet rejse, præcis efter jeres ønsker og behov.

 

"Ich bin ein Berliner…"

…var de berømte ord fra Kennedy i 1963. Og selvom Berlin har været et af omdrejningspunkterne i Europas dramatiske historie, er byen andet og mere end et museum i krigshistorie.

Se de bedste seværdigheder i Berlin

Efter murens fald i 1989 oplever byen sin anden store genopbygning i en størrelsesorden, der ikke tidligere er set i Europa. Meget er forandret, men byens særkende og mangfoldighed består.

Se priser på studietur til Berlin

Prenzlauer Berg, Kurfürstendamm, Museumsøen og Potsdamer Platz har deres helt egne fortællinger, der indkapsler den besøgende i tid og sted. Berlinerne har gennem de seneste 10-15 år formået at skabe en moderne by, der samtidig står ved sin dramatiske historie.

 

Studietur med vidtspændende fagligt indhold

Med Berlins fascinerende historie og frodige kulturliv, kan en studietur til byen ikke undgå at gøre indtryk. Studér de meningsfyldte vægmalerier på den resterende del af Berlinmuren og find ud af hvad der skete med dem, der forsøgte at krydse muren på Check Point Charlie museet. Oplev Nazi regimets rædsler på Topographie des Terrors eller sid i en Trabant og se tv fra sofaen i en DDR-dagligstue på DDR museet. Se Berlin fra oven i det 368 meter høje tv-tårn eller tag en bådtur langs floden Spree.

 

Fascinerende historie

Historien om Berlin må unægtelig være et af de mest fascinerende studier i det 20. århundredes historie. Delingen af Berlin bekræfter byens vigtige rolle i den Kolde Krig og gør studieture eller skolerejser til Berlin til en unik mulighed for at få indsigt i betydningen af den supermagt-rivalisering der fandt sted mellem USA og Sovjetunionen.

 

Kulturel magnet

Siden genforeningen af byen, er det blevet en kulturel magnet for kunstnere og kreative sjæle. Kunst og kultur er i dag Berlins økonomiske lokomotiv og byen fremstår i dag som en mangfoldig, dynamisk og spændende hovedstad, der er på forkant med den europæiske ungdomskultur.

 

 

Seværdigheder på studieturen

Brandenburger Tor
Den nyklassicistiske byport fra 1795, kronet af sejrsgudinden med firspand, er Berlins vartegn, og symboliserer i dag byens genforening efter murens fald i november 1989. Mellem 1961 og 1989 var adgangen gennem porten spærret af Berlinmuren, som løb vest herfor. Det var her – på vestsiden – at Ronald Reagan i 1987 ytrede de berømte ord ”Mr. Gorbachov, tear down this wall!”. Brandenburger Tor blev officielt åbnet for gennemgående trafik d. 22 december 1989 og over 100.000 mennesker kom for at fejre begivenheden.

Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie var, inden murens fald i 1989, den eneste grænseovergang mellem Øst-og Vestberlin. I dag er der ikke meget tilbage af den gamle grænseovergang, men der er opsat en rekonstruktion af den amerikanske hærs vagthus samt det store skilt med ”you are leaving the American Sector” på den vestlige side. Det nærliggende museum Haus am Checkpoint Charlie har en stor samling, der beretter om den kolde krigs grænsekonflikter og konstruktionen af Berlinmuren. Her er også flere spændende vidnesbyrd om adskillige kreative flugtforsøg fra Østberlin til Vesten.

Rigsdagskuplen
Rigsdagen er hjemsted for den tyske Forbundsdag og er med sin moderne glaskuppel en af de mest populære seværdigheder i Berlin. Rigsdagens bevægende historie genspejler turbulenserne i den tyske historie siden det 19. århundrede. Kuplen, som man kan gå rundt i, er åben for besøgende og giver en fascinerende udsigt over byen. Det er muligt at bestille guidede eller selvguidede besøg. Tidsbestilling anbefales.

Fjernsynstårnet
På den populære Alexander Platz ligger det 203 m høje tårn, hvorfra man har en fantastisk udsigt udover byen og mange af Berlins historiske bygninger, f.eks. parlamentet, Brandenburger Tor og det Olympiske stadion. Tidsbestilling anbefales.

Berlinmuren
Et besøg ved muren er et absolut must og et besøg på stedet giver en meget god opfattelse af, hvad hensigten med muren var. Ved Bernauer Strasse forsøgte mange desperate tyskere at forcere muren på et utal af måder. Mindesmærket, Gedenkstätte Berliner Mauer, ligger i Bernauer Strasse sammen med Dokumentationszentrum Berliner Mauer og Kapelle der Versöhnung.

East Side Gallery
East Side Gallery i bydelen Fridrichhain, er en kunstsamling af vægmalerier på det længste stykke af den tilbageværende del af Berlinmuren, i alt 1.316 meter. Galleriet blev skabt i 1990, da kunstnere fra hele verden gik sammen om at forvandle østsiden af muren til et gigantisk kunstværk. Der blev i alt malet 106 malerier. Særlig kendt er vægmaleriet af Honecker og Bresjnev i et intens kys. To danske kunstnere bidrog med værket ”Himlen over Berlin”. Desværre blev denne del af muren fjernet i 2003 af en investor, der har købt grunden bag muren.

Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
Kirken, der stod færdigbygget i 1895, blev sønderbombet i 1943 under 2.verdenskrig. Efter krigen byggede man en ny kirke og lod det bombeskadede tårn stå som minde om krigens ødelæggelser. Det nye kirkerum og kirketårn er konstrueret af armeret beton og blåt glas der danner et tæt gittermønster. I folkemunde kaldes den nye kirke for Læbestiften og Pudderdåsen pga. af den bemærkelsesværdige arkitektur.

Museumsinsel
Museumsøen ligger i floden Spree i det centrale Berlin. Her ligger 5 museer – Pergamon Museum, Neue Museum, Alte Museum, Alte Nationalgalerie og Bode Museum. Området i sig selv er et besøg værd med de smukke, gamle museumsbygninger, Berlins domkirke, som også ligger her, og broerne over floden. Se bla. Pergamon-alteret og Ishtarporten på Pergamon Museum, busten af Nefertiti på Neue Museum, den imponerende antiksamling på Alte Museum, moderne kunst på Alte Nationalgalerie og den byzantinske kunst- og skulptursamling på Bode Museum.

Stasi-fængslet
Fængslet i Hohenschönhausen i Berlin viser den politiske forfølgelse i det tidligere DDR. Tusinder af modstandere af regimet var udsat for det hemmelige Østtyske politis brutale forhør og fængslinger. Da det er tidligere indsatte (kan dog ikke garanteres), der forestår rundvisningen er indtrykkene og oplevelsen meget stærk. Det er også muligt at arrangere længere interview med tidligere indsatte.

DDR Museum
Få et indblik i dagligdagen i DDR før murens fald. Det levende museum er det eneste museum, der udelukkende beskæftiger sig med livet i den tidligere Tyske Demokratiske Republik - DDR. Samtidig gives et objektivt perspektiv på emner som ‘Stasi’ og ‘muren’, samt forskellige aspekter af hverdagslivet i Østtyskland.

Topographie des Terrors
Et af de mest besøgte museer i Berlin. Her fortælles om naziregimet og om hvordan Gestapo infiltrerede hele samfundet og styrede med frygt, angiveri og terror. Her fortælles også om forfølgelsen af jøder, sigøjnere og åndssvage. Gratis rundvisning for grupper fra uddannelsesinstitutioner.

Berliner Unterwelten
Oplev Berlins byhistorie fra et usædvanligt perspektiv. Berliner Unterwelten har siden 1999 modtaget besøgende i det underjordiske anlæg. Oplev nogle af Berlins hemmelighedsfulde og glemte bunkeranlæg, der rummer alt lige fra kirkegårde, skjulte beskyttelsesrum, kloaker, U-Bahn, glemte motorveje og en flyfabrik

Olympiastadion
Olympiastadion blev bygget af det nazistiske Tyskland til sommerolympiaden 1936. Stadion har i dag plads til 75.000 tilskuere og er til daglig hjemsted for fodboldklubben Hertha Berlin. Efter lange diskussioner blev det i 1998 besluttet at renovere stadion og i 2004 stod det nyrenoverede stadion klar igen. Det er muligt at bestille guidede besøg, men man kan også gå rundt selv med audioguides.

Byrundtur på cykel
På en byrundtur på cykel kommer I rundt i Berlins spændende bydele og forbi mange af Berlins vigtigste seværdigheder, som Brandburger Tor og Rigsdagen.  Det er muligt at skræddersy en byrundtur med temaer ud fra jeres behov og fokusområder, fx 2. verdenskrig, den kolde krig, Berlinmuren og Urban/Street art.

Virksomhedsbesøg på studierejsen

BMW motorcykelfabrik
Få en spændende og lærerig rundvisning på BMW’s motorcykelfabrik. Under besøget ses produktionskæden og man får en grundig forklaring af produktionsprocessen samt en kort introduktion til virksomheden. Besøget varer ca. 2½ time. Maks. 25 deltagere pr. gruppe.

KaDeWe varehus
KaDeWe, Kaufhaus des Westens, er Europas største varehus beliggende ved Kurfürstendamm. 

Det 6 etagers varehus har alt inden for detailhandel og ikke mindst fødevareafdelingen på 6. etage er en oplevelse i særklasse.  Besøget varer ca. 1½ time.

 

Bryggeri Schultheiss
Schultheiss Brauerei ligger i bydelen Lichtenberg og er en af de få bryggerier der er tilbage i Berlin. På en rundvisning får I et glimrende indblik i både bryggeprocessen og Berlins bryggerihistorie. Afslutningsvist er der mulighed for at smage på forskellige øltyper som bockbier, dunkel og pils. Besøget varer ca. 1½ time.

 

Udflugter

Tidligere kz-lejr Sachsenhausen
Sachsenhausen ligger 40 km nord for Berlin og er i dag museum og dokumentationscenter for de grusomheder Nazi-styret begik i lejren i perioden 1936-1945. Der er ikke så meget tilbage af lejren, men den giver alligevel et indtryk af de myrderier og rædsler, der foregik. Varighed af rundvisning er ca. 2 timer. Gratis entré.

Priser på studietur til Berlin

Buspriser
Ved busrejse er prisen afhængig af, hvor mange I er i gruppen. Den bedste pris fås ved en fyldt bus.

Vi har mange busstørrelser og vil derfor altid tilbyde markedets laveste priser.

 Bus 4 dage / 3 nætter  Antal personer  49  68
 01.11.19 - 28.02.20  fra kr.  965,-  965,-
 01.03.20 - 31.10.20  fra kr.  1.145,-  1.165,-

 


Prisen inkluderer:

 • Bustransport tur/retur
 • Bussen er disponibel til udflugtskørsel under opholdet
 • 3 overnatninger i flersengsværelser
 • 3 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauer

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!


Flypriser
En gruppepris på fly er altid variabel, afhængig af ledig kapacitet på flyet på bestillingstidspunktet. Det betyder, at jo tidligere du bestiller, jo større er chancen for at få de bedste flytider og den bedste pris.

 Fly  5 dage / 4 nætter    
 01.11.19 - 28.02.20  fra kr.  1.685,-
 01.03.20 - 31.10.20  fra kr.  1.950,-

 


Prisen inkluderer:

 • Flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!

Grupperejsebureauet

I mere end 18 år har vi arrangeret studierejser til byer rundt omkring i hele verden. Med vores kæmpe erfaringsgrundlag, ved vi hvordan vi sikrer, at vores kunder vender tilbage fra en vellykket studierejse.

Hvis du bestiller studieturen med os, er du sikret en personlig service og tryghed i hele forløbet - både før, under og efter rejsen.

Kontakt

Lyngby Hovedgade 76, 1.
2800 Kongens Lyngby

Tlf.: +45 44 94 60 90

info@grupperejsebureauet.dk