• Studietur til Berlin

  Tag på studierejse til Berlin og få indsigt i Europas dramatiske historie

SEND MIG ET TILBUD

Studietur til Berlin

I Berlin er historien om Europa allestedsnærværende. Muren er faldet for længst og kunst, kreativitet og kultur blomstrer. Berlin formår at være i konstant fremdrift og samtidig stå ved sin dunkle og dramatiske fortid. 

Er man på udkig efter en billig, men fantastisk studietur, studierejse eller grupperejse, behøver man ikke lede længe. Berlin ligger ganske få timers kørsel syd for Danmark og med den tyske hovedsteds fascinerende historie og frodige kulturliv, kan studieture eller skolerejser til Berlin ikke undgå at gøre indtryk. Rejser klassen med historie, samfundsfag, kunst, bykultur, sprog eller teknologi, så er Berlin en oplagt destination. 

Med vores historiske slægtsskab - på godt og ondt - er Berlin et godt startpunkt for unge menneskers udenlandsrejser.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Berlin:

 

Derfor skal jeres klasse tage på studierejse til Berlin

En studietur eller studierejse til Berlin giver et rigt fagligt udbytte, fordi:

 • Berlin er kernen i forståelsen af Europas nyere og ældre historie
 • Berlin er en mangfoldighed af billedkunst, arkitektur, teater og musik
 • Den kolde krigs historie er spændende undervisning for en skoleklasse
 • Berlin byder på en mangfoldighed af oplevelser for enhver grupperejse
 • Hver bydel i Berlin har sin egen historie, sin egen kultur og sin egen atmosfære

Se også: De 10 bedste seværdigheder i Berlin

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Berlin, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

- Ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!


Priser på studietur til Berlin
Priserne er vejledende fra-priser

 Bus 4 dage / 3 nætter  Antal personer  49  68
 01.11.22 - 28.02.23  fra kr.  965,-  965,-
 01.03.23 - 31.10.23  fra kr.  1.145,-  1.165,-


 Fly  5 dage / 4 nætter    
 01.11.22 - 28.02.23  fra kr.  1.685,-
 01.03.23 - 31.10.23  fra kr.  1.950,-

Prisen inkluderer:

 • Fly- eller bustransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 3 eller 4 overnatninger i flersengsværelser
 • 3 eller 4 x morgenmad
 • 24 timers vagttelefon
 • Vores katalog 'Let's go' Berlin!'
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Send mig et tilbudFra kr. 965,-

Se flere priser her!

 

Bæredygtige studierejser med bus

Busrejser er en bæredygtig transport på linje med togrejser. Især store grupper har fordele af en busrejse, da der er et godt overblik over gruppe, transportlogistikken er meget fleksibel og ikke mindst prisen er i bund.

Fordelene ved en studietur med bus:

 • Ved mindst 25 personer er en busrejse den billigste transport

 • Gruppen bliver kørt fra skolen til hotellet på destinationen

 • Bussen er til rådighed til udflugter under opholdet

 • Gruppen bliver rystet godt sammen undervejs

 • Pause hver 4. time, hvor man kan strække benene

 • Fleksibilitet i forhold til rejsetidspunkter

 

Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.

Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen:

 

 

Berlin er meget mere end historie

Studierejser til Berlin har ofte fokus på 2. verdenskrig og den kolde krig og med god grund. Den tyske hovedstad har spillet en central rolle i Europas historie og gør det stadig.

Berlin skulle opfinde sig selv efter 2. vendenskrig og murens fald. Den proces har skabt et dynamisk og ukonventionelt kunstnermiljø, der har præget byen gennem de senere årtier. Kreativiteten sætter sine farverige spor i bymiljøet, især i områderne Prenzlauer Berg, Mitte og Kreuzberg.
I Berlin er der ikke langt fra opera til gøglere, fra kunstmuseum til street-art og fra før til nu.De 10 bedste seværdigheder i Berlin

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed herunder.

1. Brandenburger Tor

2. Checkpoint Charlie

3. Rigsdagskuplen

4. Berlinmuren

5. Stasifængslet

6. East Side Gallery

7. Sachsenhausen

8. Berliner Unterwelten

9. Olympia Stadion

10. Museumsinsel

Andre seværdigheder

1. Brandenburger Tor
Den nyklassicistiske byport fra 1795 er et godt udgangspunkt for studieturens temaer omkring Berlin. Brandenburger Tor er Berlins vartegn og udgør både midtpunkt og skillelinje i Berlins historie. En byrundtur med fag som geografi, historie, samfund eller politik kan naturligt starte her ved den største af Berlins 18 oprindelige byporte.

Brandenburger Tor blev symbolet på Berlins genforening efter murens fald i november 1989. Mellem 1961 og 1989 var adgangen gennem porten spærret af Berlinmuren, som løb vest herfor. Brandenburger Tor blev officielt åbnet for gennemgående trafik d. 22 december 1989 og over 100.000 mennesker kom for at fejre begivenheden.

2. Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie var, inden murens fald i 1989, den eneste grænseovergang mellem Øst-og Vestberlin. I dag er der ikke meget tilbage af den gamle grænseovergang, men der er opsat en rekonstruktion af den amerikanske hærs vagthus samt det store skilt med ”you are leaving the American Sector” på den vestlige side. Det nærliggende museum Haus am Checkpoint Charlie har en stor samling, der beretter om den kolde krigs grænsekonflikter og konstruktionen af Berlinmuren. Her er også flere vidnesbyrd om de mange kreative flugtforsøg fra Østberlin til Vesten.

3. Rigsdagskuplen
Rigsdagen er hjemsted for den tyske Forbundsdag og er med sin moderne glaskuppel en af de mest populære seværdigheder i Berlin. Rigsdagens dramatiske historie siden det 19. årh. er levende fortalt gennem tekst og billeder, så både lærere og elever bliver beriget. Udover udsigten over Berlin og de spændende historier, er kuplen en arkitektonisk oplevelse, som  bør indgå i enhver studierejse til Berlin. Kuplen, som man kan gå rundt i, er åben for besøgende og giver en fascinerende udsigt over byen. Det er muligt at bestille guidede eller selvguidede besøg.

4. Berlinmuren
Et besøg ved muren er et absolut ’must’ og et besøg på stedet giver en meget god opfattelse af, hvad hensigten med muren var. Ved Bernauer Strasse forsøgte mange desperate tyskere at forcere muren på et utal af måder. Mindesmærket, Gedenkstätte Berliner Mauer, ligger i Bernauer Strasse sammen med Dokumentationzentrum Berliner Mauer og Kapelle der Versöhnung.

Har studieturen den kolde krig på programmet, er Berlinmuren en første prioritet.

5. Stasifængslet
Fængslet i Hohenschönhausen i Berlin viser den politiske forfølgelse i det tidligere DDR. Tusinder af modstandere af regimet var udsat for det hemmelige Østtyske politis brutale forhør og fængslinger. Da det ofte er tidligere indsatte, der forestår rundvisningen, vil historien være meget personlig og levende fortalt og derfor kan indtrykkene og oplevelsen være meget stærk. Det er også muligt at arrangere længere interview.

Berlin er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

"Her på Gribskov Efterskole, skulle vi for en del år tilbage, bruge en studierejse for ca. 80 elever til Berlin, med meget kort varsel (5 dage). Helt tilfældigt fandt vi Grupperejsebureauet, og det har vi aldrig fortrudt.

Vi fik den bedste service og siden har vi hvert år brugt Grupperejsebureauet og har et super godt samarbejde."

Stella Rolin, sekretær
Gribskov Efterskole6. East Side Gallery

East Side Gallery i bydelen Friedrichshain, er en kunstsamling af vægmalerier på det længste stykke af den tilbageværende del af Berlinmuren, i alt 1.316 meter. Galleriet blev skabt i 1990, da kunstnere fra hele verden gik sammen om at forvandle østsiden af muren til et gigantisk kunstværk. Der blev i alt malet 106 malerier. Særlig kendt er vægmaleriet af Honecker og Bresjnev i et intens kys. To danske kunstnere bidrog med værket ”Himlen over Berlin”. Desværre blev denne del af muren fjernet i 2003 af en investor, der har købt grunden bag muren.

7. Sachsenhausen
Sachsenhausen ligger 40 km nord for Berlin og er i dag museum og dokumentationscenter for de grusomheder Nazi-styret begik i lejren i perioden 1936-1945. Omkring 200.000 fanger menes at have været placeret i Sachsenhausen, hvoraf omkring 100.000 døde i lejren. I 1945-1950 anvendtes lejren som sovjetisk speciallejr.

Der er ikke så meget tilbage af lejren, men den giver alligevel et indtryk af de myrderier og rædsler, der foregik.

8. Berliner Unterwelten
Oplev Berlins byhistorie fra et usædvanligt perspektiv. Berliner Unterwelten har siden 1999 modtaget besøgende i det underjordiske anlæg. Oplev nogle af Berlins hemmelighedsfulde og glemte bunkeranlæg, der rummer alt lige fra kirkegårde, skjulte beskyttelsesrum, kloaker, U-Bahn, glemte motorveje og en flyfabrik.

En studietur med historie og samfund skal opleve 2. verdenskrig og den kolde krig på nært hold ved en rundvisning i Berliner Unterwelten.

9. Olympiastadion
Olympiastadion blev bygget af det nazistiske Tyskland til sommerolympiaden 1936. Stadion har i dag plads til 75.000 tilskuere og er til daglig hjemsted for fodboldklubben Hertha Berlin. Efter lange diskussioner blev det i 1998 blev det besluttet at renovere stadion og i 2004 stod det nyrenoverede stadion klar igen. Det er muligt at bestille guidede besøg, men man kan også gå rundt selv med audioguides.

10. Museumsinsel
Museumsøen ligger i floden Spree i det centrale Berlin. Her ligger 5 museer – Pergamon Museum, Neue Museum, Alte Museum, Alte Nationalgalerie og Bode Museum. Se b.la. Pergamon-alteret og Ishtarporten på Pergamon Museum, busten af Nefertiti på Neue Museum, den imponerende antiksamling på Alte Museum, moderne kunst på Alte Nationalgalerie og den byzantinske kunst- og skulptursamling på Bode Museum.

Området i sig selv er et besøg værd med de smukke, gamle museumsbygninger, Berlins domkirke, som også ligger her og broerne over floden. Museumsøen og området Nicolaiviertel er Berlins ældste bydel.

Andre seværdigheder på studieturen til Berlin

Berlin er fyldt med gode faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud.

 

Find andre destinationer her:

Se alle vore studierejser her!

Grupperejsebureauet

I mere end 18 år har vi arrangeret studierejser til byer rundt omkring i hele verden. Med vores kæmpe erfaringsgrundlag, ved vi hvordan vi sikrer, at vores kunder vender tilbage fra en vellykket studierejse.

Hvis du bestiller studieturen med os, er du sikret en personlig service og tryghed i hele forløbet - både før, under og efter rejsen.

Kontakt

Lyngby Hovedgade 76, 1.
2800 Kongens Lyngby

Tlf.: +45 44 94 60 90

info@grupperejsebureauet.dk