• Studietur til Bruxelles

  EU, Atomium og Waterloo

SEND MIG ET TILBUD

Studietur til Bruxelles

En studierejse til Bruxelles vil altid have to geografiske fikspunkter: Grand Place, der har været byens centrum siden 1300-tallet og midtpunkt for handel og politik i den flamske hovedstad og EU-institutionerne med den berømte Berlaymont-bygning, der huser EU-kommissionen samt EU-parlamentet.

Belgien er ikke større end Jylland, men byder på mange spændende historier og modsætninger. Landet er delt op i to forskellige kulturer og ikke mindst to sprog – nederlandsk i nord og fransk i syd – med hovedstaden Bruxelles midt i det hele, hvor kontrasterne tørner sammen.

Bruxelles er et af Europas vigtigste centre for politik og økonomi, og som hjemsted for NATO og Den Europæiske Union er Bruxelles ikke mindst et fantastisk sted for studierejser og grupperejser med samfundsfag som fagligt fokus.

Kontakt Grupperejsebureauet i dag for at få skræddersyet en studierejse fuld af gode oplevelser i Bruxelles:

Derfor skal jeres klasse tage på studierejse til Bruxelles

En studietur eller studierejse til Bruxelles giver et rigt fagligt udbytte, fordi:

 • Bruxelles er centrum for de store politiske beslutninger i Europa
 • Bruxelles er læring om institutioner og nationer
 • Sprogets betydning for kulturen og samfundet er tydelig i Bruxelles
 • Historien er allestedsnærværende, fra Napoleons Waterloo til EU
 • I Bruxelles lærer man om belgisk øl og chokolade

 Se også: De 10 bedste seværdigheder i Bruxelles

Med Grupperejsebureauet bliver din planlægning af studieturen nemmere.

Vi sidder klar til at hjælpe med at tilrettelægge en lærerig studietur og grupperejse til Bruxelles, hvor I får set og oplevet alle de ting, I ønsker.

Ring tlf: +45 44 94 60 90 – eller skriv til os!

Priser på studietur til Bruxelles
Priserne er vejledende fra-priser

 BUS 6 DAGE / 3 NÆTTER ANTAL PERSONER 49 68
 01.11.22 - 28.02.23 fra kr. 1.475,- 1.440,-
 01.03.23 - 31.11.23 fra kr.  1.575,- 1.540,-

  FLY 5 DAGE / 4 nætter    
 01.11.22 . 28.02.23 fra kr. 2.285,-
 01.03.23 - 31.10.23 fra kr. 2.470,-

Prisen inkluderer:

 • Bus- eller flytransport tur/retur inkl. alle skatter og afgifter
 • 3-4 overnatninger i flersengsværelser
 • 3-4 x morgenmad
 • Vores katalog 'Let's go' Bruxelles'
 • 24 timers vagttelefon
 • Afgift til Rejsegarantifonden
 • Udvidet Ansvarsforsikring for Rejsebureauet

 Kontakt os i dag og få tilsendt et skriftligt, uforpligtende tilbud!Fra kr.  1.440,-

Se flere priser her!

Hjælp til planlægning af studierejsen
Der er mange interesser i spil, når du skal arrangere en studierejse. Det faglige indhold, elevernes ønsker, rigtige flytider, godt hotel og så selvfølgelig prisen. Vi har udarbejdet en manual med inspiration og information om planlægning, deadlines, muligheder og en masse gode råd.

Download vores gratis guide med idéer og gode råd til planlægningen af studieturen:

 

Få inspiration til studieturens faglige indhold
Hvilke byer dækker studieturens faglige temaer? Nogle fag som f.eks. historie, samfund og geografi kan dækkes i alle byer, hvorimod andre fag som oldtid, sprog og religion er mere målrettet bestemte destinationer - vi hjælper gerne med planlægningen af aktiviteter og fagligt indhold.

Download vores faglige guide med idéer til studieturens aktiviteter og faglige indhold:

 Den faglige guide

Jacques Brel

1929-1978, belgisk-fransk komponist, digter og sanger.

Jacques Brel debuterede i Paris i 1952 og blev snart anerkendt som en af sin tids bedste fransksprogede visekunstnere.

Brels repertoire omfattede både besk samfundssatire i visen Les bourgeois (1962) og almene emner som ensomhed og dødsangst i sangene Ne me quitte pas (1959) og Les vieux (1963)

 

De 10 bedste seværdigheder i Bruxelles

Klik og læs mere om hver enkelt seværdighed

1. Europa Parlamentet

2. EU Kommissionen

3. Atomium

4. Waterloo

5. Nato

6. Grand Place

7. Parlamentarium

8. Huset for europæisk historie

9. Foredrag med dansk journalist

10. Byrundtur med dank journalist

 Andre seværdigheder i Bruxelles

1. Europa Parlamentet
Parlamentet har 751 medlemmer, der vælges direkte af vælgerne i de 27 medlemslande. Danmark har 14 medlemmer i Parlamentet. Medlemmerne sidder i forskellige udvalg, politiske grupper og delegationer. Parlamentets medlemmer repræsenterer vælgernes interesser med hensyn til EU-lovgivningen og skal sikre, at andre EU-institutionerne arbejder på en demokratisk måde. 

Et besøg i Parlamentet er et 'must' for en studietur med samfund og politik som tema og giver en god forståelse af omfanget og størrelsen af Europas stærkeste politiske institution.

2. EU Kommissionen
Kommissionen, der er en af EU’s vigtigste institutioner, består af en politisk ledelse med 28 kommissærer, som ledes af kommissionens formand. Det er formanden, der bestemmer hvem der har ansvar de enkelte politikområder. Kommissionen er EU’s udøvende organ, hvis arbejde blandt andet går ud på at fremlægge lovforslag, implementere beslutninger, opretholde EU-traktater og administrere den daglige drift af EU.

Kommissionens besøgscenter tilbyder forskellige besøg målrettet aktuelle uddannelsesniveauer og interesser. Det generelle informationsbesøg på 90 min. om kommissionens rolle som EU’s udøvende politiske organ er velegnet for gymnasier, handelsskoler og lignende ungdomsuddannelser.

3. Atomium
Den 102 meter høje konstruktion blev bygget som blikfang for verdensudstillingen i Bruxelles i 1958. Den forestiller en forstørret jernkrystal med ni atomer. De fire øverste kugler er åben for publikum, hvor der bl.a. findes en restaurant samt spændende udstillinger. Atomium ligger i den nordlige del af Bruxelles med udsigt over miniatureparken Mini-Europa. Her kan ses nogle af Europas kendte bygninger bl.a. Børsen fra Danmark, Big Ben fra London, det skæve tårn i Pisa, Eiffeltårnet i Paris og Akropolis i Athen.

4. Waterloo
15 km syd for Bruxelles i regionen Vallonien ligger byen Waterloo med 29.000 indbyggere. Byen er nok mest kendt for den skæbnesvangre dag den 18. juni 1815 kl. ca. 11:30, da slaget ved Waterloo indledtes. Napoleon tabte slaget mod den britisk-nederlandske hær, ledet af hertugen af Wellington og den preussiske hær, ledet af marskal von Blücher. Det blev Napoleons sidste slag og afslutningen på Napoleonskrigene. Fra mindesmærket Løvehøjen (226 trin) er der en flot udsigt over slagmarken, hvor det berømte slag ved Waterloo fandt sted. Besøg også Wellington museet og Napoleon museet.

Det er ikke kun de historieinteresserede, der får en stor oplevelse i Waterloo. Historiens vingesus betager enhver.

5. NATO
Interesserede organisationer, foreninger, universiteter, gymnasier mv. har mulighed for at besøge den danske repræsentation i NATO's hovedkvarter i Bruxelles. Et besøg i NATO's hovedkvarter består typisk af et foredrag af en times varighed ved en repræsentant fra den danske repræsentation. Foredraget vil typisk give en introduktion til NATO samt redegøre for Danmarks arbejde i NATO. Foredrag afholdes som udgangspunkt kun torsdage.

Bruxelles er fyldt med spændende aktiviteter og fantastiske oplevelser for alle grupper.

"Jeg har gennem årene planlagt og gennemført en lang række studierejser til forskellige destinationer f.eks. Berlin, Madrid, London og Bruxelles med Grupperejsebureauet som rejsearrangør.
Her får jeg altid professionel rådgivning om valg af hotel, transport og muligheder for aktiviteter på turen. Der er altid hurtigt svar på mine henvendelser, og i det hele taget får man en uovertruffen service.
Det giver stor tryghed, både før og under rejsen."

Christian Milling
Aalborg Studenterkursus

 

6. Grand Place
Bruxelles’ rådhusplads er omgivet af smukke 1600-tals handelslavshuse med flotte udsmykkede facader. Her ligger også byens rådhus fra middelalderen, bygget i gotisk stil. Pladsen summer af liv og benyttes til forskellige arrangementer, f.eks. blomstertæppet i august, koncerter, markedsdage, belgisk øl festival og anden folklore. Musée Magritte Museet har verdens største samling af værker af den surrealistiske kunstner René Magritte. Blandt de udstillede genstande er der et bredt udvalg af malerier, gouacher, tegninger, skulpturer, fotografier, og plakater. Museet består af tre etager og udstillingen er kronologisk opbygget. Begynd på øverste etage.

7. Parlamentarium
I Europa-Parlamentets innovative besøgscenter kan man gå på opdagelse i europæisk demokrati gennem en række multimedieskærme og elektroniske medieguides. I den 360graders biograf ser man, hvordan medlemmerne af Europa-Parlamentet repræsenterer vælgerne og på det enorme interaktive kort kan man fordybe sig i EU’s betydning for de enkelte medlemslande. Det er også muligt gennem rollespil at prøve som parlamentsmedlem at stå over for vanskelige beslutninger.

8. Huset for Europæisk historie
Museet viser Europas historie fra forskellige perspektiver og er et lærested, hvor man kan fordybe sig i Europas fortid, nutid og fremtid. Foruden den permanente udstilling med fokus de holdninger og strømninger, der prægede Europa i det 19.årh. og frem til i dag, har museet skiftende udstillinger relateret til Europæisk historie.

9. Foredrag med dansk journalist
Vi kan tilbyde et spændende og udbytterigt foredrag med dansk journalist om EU-institutionerne og EU-politikken. Vi tilbyder foredrag om EU’s arbejde og udfordringer, om Belgiens politik og samfund eller om den sproglige opsplitning, landet kæmper med.

10. Byrundtur med dansk journalist
Belgien er ikke større end Jylland, men byder på mange spændende historier og modsætninger. Landet er delt op i to forskellige kulturer og ikke mindst to sprog – nederlandsk i nord og fransk i syd – med hovedstaden Bruxelles midt i det hele, hvor kontrasterne tørner sammen. Tag med dansk journalist journalisten på en to timers vandretur gennem Bruxelles’ forskellige kvarterer og hør om landets historie, sprogene og besøg byens 150 år gamle loppemarked.

Andre seværdigheder på studieturen til Bruxelles

Bruxelles er fyldt med gode faglige tilbud til skoler, gymnasieklasser og andre grupperejser.

Her er et par links til andre spændende oplevelser og faglige på besøg på studieturen:

Ring til os +45 44 94 60 90 eller skriv til os og hør nærmere - vi sidder klar til at hjælpe med at skræddersy en studietur, der passer præcist til jeres behov.

Kontakt os i dag og få tilsendt et gratis, uforpligtende tilbud!

Find andre destinationer her:

Se alle vore studierejser her

Grupperejsebureauet

I mere end 18 år har vi arrangeret studierejser til byer rundt omkring i hele verden. Med vores kæmpe erfaringsgrundlag, ved vi hvordan vi sikrer, at vores kunder vender tilbage fra en vellykket studierejse.

Hvis du bestiller studieturen med os, er du sikret en personlig service og tryghed i hele forløbet - både før, under og efter rejsen.

Kontakt

Lyngby Hovedgade 76, 1.
2800 Kongens Lyngby

Tlf.: +45 44 94 60 90

info@grupperejsebureauet.dk