• Studietur til Krakow

    - politisk historie, EU og Auschwitz

SEND MIG ET TILBUD

Studietur til Krakow

Kulturelt rig, historisk fascinerende, smukt beliggende og forholdsvis billig. Sådan kan byen Krakow beskrives helt kort.

 

Tættere på Anden Verdenskrig

Krakow er ikke blevet opdaget som studietursdestination på samme måde som fx Amsterdam, London, Paris eller Rom, men byen har meget at tilbyde til en indholdsrig og spændende studietur eller grupperejse. Ikke mindst med fokus på middelalderlig arkitektur eller Anden Verdenskrig.

Krakow slap nødigt fra Andens Verdenskrigs ødelæggelser og bombeangreb, men blev forfulgt af Nazi-Tyskland. Krakows 55.000 jøder blev sendt til Auschwitz' dødslejr. Den sovjetiske hær befriede byen kun for at etablere et kommunistisk diktatur i stedet. Heldigvis blev Krakow sparet den ødelæggelse, der ramte Warszawa og byens rige kulturarv opstod relativt uskadt fra krigen. Byens historiske centrum (sammen med Auschwitz-Birkenau tidligere nazi-lejr, og den nærliggende Wieliczka saltmine) er indskrevet på UNESCOs liste over World Heritage Sites.

Overraskende mange kunstværker og historiske bygninger

Som en ledende kraft i den polske økonomi, huser Krakow flere kunstværker og historiske bygninger end nogen anden polsk by og er landets mest populære destination. Også hvad angår studierejser.

 

Oplev Auschwitz og Birkenau

Den bedste måde at udforske Krakows historiske hjerte er til fods. Følg den kongelige rute for at se nogle af byens mest berømte bygninger såsom den storslåede St. Adalberts Kirke og Wavel Slottet. Udforsk de smalle gader og restaurerede synagoger i Det Jødiske Kvarter, hvor mere end 50.000 jøder blev indespærret under Anden Verdenskrig. Kør en tur ud til Auschwitz og Birkenau for at prøve at forstå de grusomheder, der skete i koncentrationslejrene, eller besøg saltminerne og Tatrabjergene for at værdsætte de naturlige herligheder Polen.

 

Seværdigheder og faglige besøg

Seværdigheder og faglige besøg


Læs mere

Priser Krakow

Priser Krakow
fra: 
kr. 1.540,-


Læs mere